Rendezvény

A legnagyobb sörünnep…

Az Oktoberfest első ízben 1810 októberében került megrendezésre a müncheni Terezia mezőn.

A hagyományt Lajos trónörökös herceg és Terézia hercegnő esküvője teremtette meg, ahová München egész lakossága hivatalos volt. Az ünnepet a későbbiekben lóversenyekkel, mezőgazdasági vásárokkal színesítették.
Az időjárási viszonyok miatt szeptember hónapban kezdődő Oktoberfest mára a világ legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. Évente átlagosan 6 millió vendég látogat el az Oktoberfest-re a világ minden tájáról.

A rendezvényen kizárólag a müncheni sörfőzdék vehetnek részt, kifejezetten az erre az alkalomra főzött sörkülönlegességeikkel.

Budapesti rendezvényünk alternatívát kínál mindazoknak, akiknek személyesen nincs lehetőségük Münchenben megtapasztalni ezt az utánozhatatlan közösségi élményt, valamint nagy örömünkre, egyre több külföldi látogatóval büszkélkedhetünk.

Cégünk immár 7 éve dolgozik azon, hogy az eredeti rendezvény egyedülálló élményét minél hitelesebben megismertesse a sörgasztronómiára és az igényes szórakozásra fogékony látogatókkal.

Az elmúlt években valamennyi rendezvényhelyszínünkön több tízezer ember tisztelt meg részvételével.

Az idei évtől kezdve cégünk, mint a Paulaner Brauerei Gruppe GmbH & Co. KGaA hazai képviselője saját hatáskörében szervezi a PAULANER OKTOBERFEST BUDAPEST sörfesztivált.

 

Paulaner Oktoberfest Budapest…

Helyszín:

A megelőző években rendezvényünket vendégül látó patinás helyszíneket, mint a Fővárosi Műjégpálya, Budapest Felvonulási tér „kinőttük, így idén már második alkalommal a budapesti Kincsem Park látja vendégül fesztiválunkat.

A helyszín lokációja tökéletes:

  • gépkocsival érkerő vendégeinket közeli parkolók várják
  • tömegközlekedéssel a város bármely pontjáról egyszerűen megközelíthető
  • a rendezvény ideje alatt különjáratok is igénybevehetők

A gyönyörű, parkosított terület a Lovasszínház,a „ békebeli” régi lelátó hangulata, a minden igényt kielégítő lóversenypálya és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra már már a müncheni rendezvényhelyszín adottságaival vetekszik.

 

Időpont:

2018. szeptember 27-30., ami a németországi Oktoberfest második hétvégéje.

 

A rendezvény leírása:

A müncheni hagyományokat folytatva, ahol minden évben a bajor miniszterelnök és polgármester veri csapra az első hordót, ezzel megnyitva a rendezvényt, az Oktoberfest Budapest hivatalos megnyitójára szintén illusztris személyeket kérünk fel.

A tematikusan felépített forgatókönyv szerint, a programok jellegével a fesztivál valamennyi napja két részre bontható, így sokkal színesebb programlehetőséget kínál.

  • A délutáni órákban családi és részben ingyenes gyermekprogramokkal kedveskedünk látogatóinknak. Többek között vidámpark, térítés mentes bungee jumping, trambulin, kisállat simogató, kézműves foglalkozások, a Lovas Színház tagjainak bemutatói várják a fesztivál legfiatalabb látogatóit és szüleiket
  • Az Oktoberfest hagyományaihoz igazodva, szintén a délutáni és kora esti órákban, a Kincsem Park által szervezett agár, galopp, és lóverseny futamok szórakoztatják a publikumot
  • A bajor és hazai gasztronómiai kirándulást egész nap biztosítja az önnmagában is nagyon népszerű Food Truck Show
  • A népszerű hazai fellépőkkel fémjelzett, kora esti órákban induló zenés táncos rendezvény